Paluu menneisyyteen, pikakatsaus pitkään blogitaukoon!

Hupsistaheijaa, täällä ollaan taas! Linjoilla tuskin on montaa lukijaa, mutta tarve kirjoittaa ja analysoida omaa kulutuskäyttäytymistä ja talousaiheita on yhä olemassa. Ilokseni huomasin, että en ole ainut pidemmän tauon jälkeen blogiastialle palannut, ja se motivoi taas kaivamaan blogin naftaliinista.

Pitkän tauon syyt lyhyesti: perhettämme kohtasi vuosien lapsettomuus ja siihen liittyvät lääketieteelliset hoidot, jotka lopulta veivät voimat ja kiinnostuksen omiin harrastuksiin. Rahalla on kovin vähän merkitystä silloin, kun et voi ostaa sitä mitä palavasti tahdot. Onnemme kääntyi lopulta, ja kesällä 2019 saimme tietää tulevasta perheenlisäyksestä. Ihan todeksi en tainnut tätä uskoa ennen kuin maaliskuussa 2020 sain vauvan syliin asti!

Emme olleet ainoita, joiden elämä mullistui maaliskuussa 2020, vaan surullisen kuuluisa pandemia iski Suomeen. Ei tullut ihan sellainen vauvavuosi kuin olin kuvitellut ja toivonut. Stressitekijä toisensa perään aiheutti sen, että jopa oma kirjanpito jäi hunningolle maaliskuu-marraskuu välille, mikä lienee ymmärrettävää. Olen joulukuun ajan parsinut kasaan sen mitä voin, mutta valitettavan paljon tilitapahtumiakin joutui kategoriaan "Muut" vain sen takia, että kumpikaan ei enää muista mihin mikäkin kulu liittyy... Joka tapauksessa jonkunlainen vuoden kulut -postaus on tulossa piakkoin, ja ehdottomasti sen pohjalta uudet tavoitteet ensi vuodelle. 

Tavoitteiden kanssa en pidä nyt kiirettä, sillä osallistun pitkästä aikaa Frugalwoods blogin Uber Frugal Month -haasteeseen, eli tammikuun menot ovat joka tapauksessa minimaaliset. Tässä ehtii vähän makustella ja tutkia numeroita ennen kuin sitoudun vuoden 2021 tavoitteisiin. Eli olen siis vielä aika pihalla siitä missä mennään ja mihin suuntaan olisi päästävä :D

Uuteen vuoteen lähdetään kuitenkin aivan uusista kuopista: kolmihenkisenä perheenä, minä hoitovapaalla eli kotihoidontuella, puoliso taas joutui koronan vuoksi irtisanotuksi syksyllä. Taloustilanne on siis kiristynyt merkittävästi, ja olemme tippuneet keskituloisista auttamatta pienituloisiksi. Hätää ei onneksi ole, koska olemme panostaneet puskureihin ja taloudelliseen varautumiseen. Tarve uudenlaiselle nuukailulle ja lisätulojen kehittämiselle on kuitenkin akuutti, ja myös blogi saa palvella tätä tarvetta.

Hyvää uutta vuotta 2021 kaikille, ja tervetuloa takaisin seuraamaan nuukailua!Kommentit

  1. Hei,

    Aivan mahtavaa! Suuresti onnea perheen lisäyksestä! <3

    Taina

    VastaaPoista

Lähetä kommentti