Alussa oli Nuukis


Tervehdys, blogikansa! 

Talousblogaajien runsaaseen ja monipuoliseen joukkoon haluaa liittyä taas yksi, toivottavasti pitkäikäinen blogi ja sen pitäjä, Nuukis. Olen lähes 30-vuotias nainen, naimissa oleva opiskelija. Kotona pyörii puolison lisäksi kaksi elättikissaa.

Useimmat aktiiviset talousblogit vaikuttavat olevan sinkkujen, tai muuten taloutensa pääosin erillään pitävien ihmisten kirjoittamia. Tämä blogi on kuitenkin poikkeus sääntöön: kirjoittajia on vain yksi, mutta kaikki luvut ovat kahden hengen yhteisestä taloudesta. Nuukis ja puoliso eivät tee erillisiä budjetteja, vaan rahat ja niiden käyttö on pitkälti yhteistä. Tulen myöhemmin blogissa avaamaan, miten tämän käytännössä teemme, mutta lukuja katsellessa on aina syytä pitää mielessä, että kyseessä on kahden aikuisen tulot ja menot.

Ja ei, me ei olla karattu 1950-luvulta yhteistaloutemme kanssa, vaan pidetään tätä suhteellisen helppona ja mutkattomana tapana hoitaa raha-asioita. Minua myös talousasiat kiinnostavat enemmän, joten näin puolisokin hyötyy taidoistani, vaikka elintasollisesti minä olen toistaiseksi saamapuolella. Puoliso myös tietää blogauksesta ja on siihen antanut suostumuksensa. Tässä taloudessa rahasta riidellään harvoin, mutta keskustellaan sitäkin enemmän!

Blogin aloittamista olen miettinyt jo kuukausia, ja motiiveina ovat melko tavanomaiset: omat asiat pysyvät paremmin ruodussa, kun on vähän pakko käydä niitä tänne päivittelemässä. Lisäksi kirjoittaminen on ylipäätään mukavaa, ja toivon totta kai, että joku näistä teksteistä saa itselleen mietittävää tai vinkkejä.

Tästä siis alkaa taloutemme perkaaminen, ajankohtaisten talousaiheiden pohdinta ja tavoitteiden asettaminen!

Kommentit

 1. Erittäin mielenkiintoiselta vaikuttaa

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa joukkoon, jään seuraamaan :)

  VastaaPoista
 3. Lukuja odotellessa ;)

  VastaaPoista
 4. Jeeees! Pienoisahminta suoritettu. Lisää lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tasaiseen tahtiin, suunnitelma tällä hetkellä on noin 2 postausta viikossa ainakin tammikuulle asti!

   Poista

Lähetä kommentti