Tavoitteet vuonna 2018

Yksi suurimpia syitä talousblogin perustamiselle on mahdollisuus asettaa itselleen tavoitteita, seurata niitä, ja toivottavasti saada myös palautetta blogiyhteisöltä. Talousblogeja lukiessa olen usein yllättynyt siitä, miten paljon muut blogaajat kommentoivat toistensa julkaisuja, kannustavat ja auttavat eteenpäin. Jos eksyt tänne, kommentoi ihmeessä!

Mutta, ne tavoitteet:

Vuonna 2018 tavoittelen…
1. talouden 3000 euron puskuria
2. talouden nettotulot 3000e/kk
3. koko vuoden kattavaa kirjanpitoa
4. kuukausibudjettien noudattamista
5. talousasioista kirjoittamista vähintään kerran viikossa blogissa

Kuten jo edellisessä postauksessa kirjoitin, blogissa näkyvät erottelemattomina yhteistalouden tulot ja menot, eli rahavirtojen takana on Nuukiksen lisäksi nimetön puoliso. Puoliso on myös toistaiseksi kotitalouden pääasiallinen rahantuoja, kun taas blogin kirjoittaja huolehtii budjetoinnista, kirjanpidosta ja myös siitä nuukailusta.

Tavoitteista ensimmäinen on täysin saavutettavissa jo ennen vuoden loppua, tämän kertymistä avaan myöhemmin lisää. Tavoite on enemmän puolison kuin itseni varassa, sillä itse olen pitänyt jo vuosia 1000 euron puskuria, jota nyt yhdessä laajennetaan vastaamaan nykyistä taloustilannetta.

Nettotulot ovat tällä hetkellä runsaat 2600 euroa kuussa, vähän vaihdellen. Minulla on kuitenkin mahdollisuus tehdä joustavia etätöitä oman toiminimen kautta, ja haluaisin ehdottomasti tähän paremmat rutiinit ja sitä kautta tietenkin paremmat tulot. Kyse on vain ja ainoastaan omasta tekemisestä, siitä miten tunnit päivässä käytän.

Erinäköisiä kuluseurantoja olen tehnyt elämäni aikana usein, mutta en koskaan 2-3 kuukautta pidempää aikaa kerrallaan. Tiedän toki aina, kuinka paljon rahaa on, mutta muistinvaraisesti en voi arvioida mihin raha kuluu vuoden aikana. Tammikuussa aloitettu, melko kunnianhimoinen kirjanpitoprojekti saa siis jatkua, ja kerron tästäkin myöhemmin lisää.

Neljäs ja viides tavoite linkittyvät mielessäni yhteen: kuukausibudjettien noudattaminen ja niiden seuranta toteutuu varmimmin, kun raportoin asiasta täällä blogissa. Olen nähnyt, miten hyviin tuloksiin monet blogaajat ovat päässeet julkistamalla raha-asioitaan, ja haluan ehdottomasti mukaan tähän ilmiöön! Julkaiseminen luo varmasti pienen paineen siitä, että nyt on todella seurattava suunnitelmaa, että saa sitten kertoa myös onnistumisista – ajoittaiset epäonnistumisethan taloudessa on jo elämä meille taannut.

Haluan kirjoittaa talousasioista myös laajemmin, miettien omia suhtautumisia ja käytäntöjä ja oppien lisää. Yksi ihmiselämä on kovin lyhyt aika kasvaa taloudellisesti aikuiseksi, mutta näin kolmenkympin hujakoilla on jo korkea aika tarkistaa, missä mennään :)

Kommentit